به گزارش ندای وارنا؛ زهرا جلیلی مقدم مدیر کل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه استان هرمزگان یکی از استانهای مهم در تولید میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری است، گفت: این استان در تولید مرکبات، خرما و برخی میوههای گرمسیری از جمله انبه، از قطبهای اصلی تولید در کشور به شمار میرود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم در این استان، توسعه برخی ارقام و گونههای سازگار با شرایط اقلیمی میتواند نقش ﻣﻬﻤﻲ در ﺗﺎﻣﻴﻦ اﻣﻨﻴﺖ ﻏﺬاﻳﻲ، اﻗﺘﺼﺎد ﻣﻠﻲ، کاهش واردات، صیانت از منابع ارزی و ﺗﺠﺎرت ﺑﻴﻦ اﻟﻤﻠﻠﻲ، اﻳﺠﺎد اﺷﺘﻐﺎل، ﺣﻔﻆ و ﭘﺎﻳﺪاری ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ و ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻮاد اوﻟﻴﻪ ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻏﺬاﻳﻲ اﻳﻔﺎ ﻛﻨﺪ.
وی با تاکید بر اینکه اﻳﻦ ﻣﻴﻮهﻫﺎ ﻋﻤﻮﻣﺎ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب ﺟﻬﺎن ﻛﺸﺖ و ﭘﺮورش ﻣﻲﻳﺎﺑﻨﺪ، تصریح کرد: ﻛﺎﺷﺖ و ﭘﺮورش ﺑﺮﺧﻲ از درﺧﺘﺎن ﻣﻴﻮهﻫﺎی ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻧﺒﻪ، ﻣﻮز، ﭼﻴﻜﻮ، ﮔﻮاوا و ﭘﺎﭘﺎﻳﺎ در ﻧﻮاﺣﻲ ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﺑﻪ وﻳﮋه در اﺳﺘﺎنﻫﺎی ﻫﺮﻣﺰﮔﺎن، ﺳﻴﺴﺘﺎن و ﺑﻠﻮﭼﺴﺘﺎن و ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﻮب ﻛﺮﻣﺎن از ﺳﺎﺑﻘﻪ ﻃﻮﻻﻧﻲ و ﻧﺴﺒﺘﺎ ﺧﻮب ﺑﺮﺧﻮردار است.
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار موجود، میزان تولید این میوهها در کشور حدود ۱۶۵ هزار تن بوده که کمتر از میزان مصرف و تقاضا برای خرید است.
وی با بیان اینکه در ﭼﻨﺪ ﺳﺎل اﺧﻴﺮ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ زﻳﺮﻛﺸﺖ اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻛﺸﻮر ﻣﺪ ﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ، یادآور شد: در حال حاضر، برخی از این گونهها در ﺳﻄﺢ ﺑﺴﻴﺎر ﻛﻢ در ﻣﺤﻴﻂﻫﺎی ﻛﻨﺘﺮل ﺷﺪه تولید میشوند.
جلیلی مقدم در پایان گفت: در برنامه تدوین شده معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی مقرر است در مرحله اول سطحی بالغ بر ۱۲۵۰۰ هکتار از باغات میوههای گرمسیری در برنامه توسعه ششم اصلاح و نوسازی شود که با اجرایی شدن آن، بخش قابل توجهی از میزان تقاضا پاسخ داده خواهد شد.
اعلام وصول پایگاه خبری