روایتی از وضع بد کاسب‌های قرچک در وضعیت پس از تعطیلی کرونایی
تاریخ انتشار : تیر ۱۰, ۱۳۹۹ ۳:۴۳ ب.ظ
 
وضعیت کار اکثر کسبه‌ها در سطح قرچک بسیار ناگوار کننده است و بسیاری از مغازه‌داران از این موضوع ناراضی هستند.
 روایتی از وضع بد کاسب‌های قرچک در وضعیت پس از تعطیلی کرونایی

به گزارش ندای وارنا؛  در یک هفته آخر پایان سال ۹۸ به‌دلیل شیوع ویروس کرونا کسبه این شهرستان به‌دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل وزارت بهداشت تعطیل و یا نیمه تعطیل بودند و در ایام پس از تعطیلات کرونا نیز بازار چندان رضایت بخشی ندارند و درآمد روزانه آنان به حداقل خود رسیده است به نوعی که برخی می‌گویند در آمدشان در ماه یک چهار نسبت به قبل شده است.

نکته جالب توجه اینجاست که بسیاری از کاسب‌های قرچک اجاره‌نشین هستند و یک کاسب در خیابان اصلی این شهر بیش از ۹۰ میلیون اجاره می‌دهد و پرداخت این میزان اجاره برای یک کاسب با این شرایط نابه‌سامان اقتصادی بسیار مشکل است و برخی کسبه خیابان محمدآباد که جزو مرکز خرید این شهر است و از  شهرهای اطراف نیز به این خیابان مراجعه می‌کنند، ورشکسته شده و مغازه خود را جمع کرده‌اند.

برخی از مغازه‌داران این شهرستان نیز از رسیدن موعد چک‌ها و گاهی برگشت خوردن آنها توسط وصول‌کنندگان چک می‌پردازند و از ناتوانی آنان برای پرداخت آن سخن می‌گویند این گونه موضوعات دلایلی است که اصناف بسیار زیادی شغل خود را از دست داده‌اند.

به گزارش تسنیم از کسبه شهرستان قرچک با وجود شلوغی در خیابان اصلی و محمدآباد شهر قرچک در ساعت ۱۹ تا یک بامداد طبق گفته مغازه‌داران این منطقه ۹۵ درصد مراجعان فقط برای دیدن اجناس و پرسیدن قیمت به مغازه‌ها مراجعه می‌کنند.

در گفت‌وگو با تعدادی از کسبه در شهرستان قرچک بر لزوم توجه دولت به قشر کسبه تاکید داشتند، آنان به این نکته نیز تاکید کردند که در ایام کرونا حقوق بگیران سر موعد حقوقشان را در یافت می‌کردند اما مغازه‌داران راضی به بستن مغازه بودند اما پول مصارف آب، برق، گاز، تلفن و گاهی اجاره بها در این اوضاع سخت اقتصادی سرسام‌آور است.

مُوّیدی فروشنده کیف و کفش و از کسبه خیابان محمدآباد در این زمینه گفت: دو هفته مانده به عید نوروز بهترین زمان کاسب است به‌ویژه هفته پایانی سال است ولی به علت شیوع بیماری کرونا و دستور اتاق اصناف فروشنده‌های کیف، لباس و کفش که در این منطقه بسیار زیاد هستند بسته شد و در حال حاضر چندین مغازه‌دار هستند که چشم امیدشان به همین ایام عید بود و پس از عید با رکود اقتصادی و نبود توان خرید توسط مردم تعدادی از مغازه‌داران مستاجر مغازه‌های خود را بر اثر بدهکاری جمع کردند.

شیرازی فروشنده ساعت و بدلیجات به افزایش رهن مغازه‌داران توسط صاحبان ملک‌ در ورامین و به‌ویژه قرچک اشاره کرد و گفت: در این شرایط وخیم بازار اقتصادی و رسیدن موعد تحویل مغازه‌ها گاهی پول پیش یک مغازه‌ای که طبق یک قراردادی ۲ میلیارد ریال بوده، یک میلیارد ریال برای افزایش پول پیش مغازه‌اش از مستاجر طلب می‌کند و گاهی برخی اجاره بها را افزایش می‌دهند، این موضوع دال بر جمع کردن بسیاری از مغازه‌دارها شده است اگر  شیوع بیماری کرونا پیش نمی‌آمد و روال بازار همچون قبل ادامه پیدا می‌کرد یقینا شرایط اصناف بهتر بود.

علی مدد فروشنده و تعمیرکننده عینک نیز به این موضوع پرداخت که هیچ موقع آنقدر رکود ما در بازار نداشتیم گفت: بنده از ساعت ۹ درب مغازه را باز می‌کنم و ۱۱ شب نیز می‌بندم، پیش از این بیشترمشتری‌ها برای خرید مراجعه می‌کردند ولی در این دو ماهه اخیر هیچ مشتری برای خرید مراجعه نمی‌کند.

حاجی‌لو فروشنده لباس مردانه گفت: من مستاجر هستم و هر برج ۲۰ میلیون ریال اجاره می‌دهم و بهای مصارف انرژی نیز وجود دارد، در این ۳ ماه اصلا نتوانستم پس‌انداز و یا حتی کالا تهیه کنم و از پس‌اندازهای قبلی استفاده و مغازه را اداره می‌کنیم.

در این زمینه از رئیس اتاق اصناف شهرستان قرچک جویا شدیم، وی با اشاره به بسته شدن برخی اصناف در سطح شهرستان قرچک اظهار داشت: موضوع جمع‌آوری یا ورشکستگی واحدهای صنفی تحت عوامل مختلفی صورت می‌گیرد که مهم‌ترین آنها شامل میزان تخصص در کسب و کار، نحوه فعالیت اقتصادی، بازاریابی موضعی و ارزیابی وضعیت بازار است البته عوامل دیگری نظیر شیوع ویروس کرونا در سال ۹۸ منجر به فشار بیشتر به واحدهای صنفی شده است.

حمیدرضا تاجیک در رابطه با گرانی اجاره‌بهای مغازه‌ها در قرچک گفت: با توجه به اینکه موضوع اجاره بهای اماکن تجاری و واحدهای صنفی بر قانون صنفی و سایر قوانین تعریف نشده است و ورود به این مسئله از اختیارات اتاق اصناف نیست، همین میزان افزایش اجاره‌بها در سطح قوانین مطرح نشده است و امکان پیگیری از سوی اتاق اصناف مهیا نیست به بررسی از سوی سایر نهادهای دولتی و حاکمیتی دارد.

وی به پرداخت وام‌ها و کمک هزینه‌ها از سوی اتاق اصناف اشاره کرد و تصریح کرد: با عنایت به اینکه اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی فاقد بودجه دولتی است و به‌صورت خودگردان اداره می‌شود، امکان پرداخت وجه یا اعطای وام از سوی این نهاد بر واحدهای صنفی ممکن نیست اما سعی شده تا نسبت به سطح پرداخت‌ها و حق عضویت سالیانه و یا وام‌های خسارتی ناشی از بیماری کرونا نهایت همکاری و مساعدت با واحدهای صنفی انجام شود.

رئیس اتاق اصناف شهرستان قرچک در رابطه با تعطیلی واحدهای صنفی به‌دلیل بروز موج دوم کرونا عنوان کرد: با توجه به اینکه هرگونه تصمیم‌گیری در مورد شیوع ویروس کرونا در اختیار ستاد مبارزه با این ویروس است امکان آن وجود دارد در صورت موج دوم شیوع کرونا و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی شهروندان شاهد محدودیت‌هایی از سوی ستاد باشیم، پس تصمیم‌گیری در مورد این موضوع در اختیار شهرستان‌ها نیست و در سطح ملی تصمیم‌گیری می‌شود.

کد مطلب: 9267
Print This Post

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 


 

اعلام وصول پایگاه خبری