مدیرکل صمت تهران: ۱۶۰ پروژه صنعتی نیمه تمام در سال جاری تکمیل می‌شود/ احیای ۲۳۰ واحد راکد در دستورکار
تاریخ انتشار : فروردین ۲۱, ۱۴۰۲ ۶:۵۱ ب.ظ
 
مدیرکل اداره صمت استان تهران با بیان اینکه ۱۶۰ پروژه صنعتی نیمه تمام در سال جاری تکمیل می‌شود، گفت: احیای حدود ۲۳۰ واحد راکد در دستورکار قرار دارد.
 مدیرکل صمت تهران: ۱۶۰ پروژه صنعتی نیمه تمام در سال جاری تکمیل می‌شود/ احیای ۲۳۰ واحد راکد در دستورکار

به گزارش ندای وارنا؛ محمود سیجانی مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان تهران در رابطه با برنامه این اداره در راستای شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» اظهار کرد: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر بر مسئله اقتصاد به خصوص در حوزه تولید که در قالب شعار سال نیز شاهد آن بودیم ما در اداره صمت استان تهران چند برنامه اصلی را پیش بینی کرده‌ایم که در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به آن بپردازیم که اولین جلسه این کارگروه با حضور استاندار تشکیل می شود.

وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها بایستی مسئله شعار سال را بعنوان وظیفه و تکلیف اصلی خود پذیرا باشند، گفت: در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، بسته‌ و دستورالعملی را آماده کرده‌ایم که مطابق آن بایستی هر نهادی مطابق وظایف خود اقدامات لازم در حوزه تولید را جهت تحقق شعار امسال انجام دهد.

مدیرکل اداره صمت استان تهران افزود: یکی از راه‌های افزایش تولید بالا بردن سطح ظرفیت تولید واحدهای با سطح ظرفیت تولید پایین است که در این راستا افزایش ظرفیت واحدهای نیمه فعال یکی از برنامه‌های مد نظر ما می‌باشد که در متن بسته مدنظر، الزاماتی از جمله تامین نقدینگی واحدها توسط بانک ها، تامین مواد اولیه واحدها از طریق بورس پتروشیمی یا واردات و غیره، تامین کمک‌های دستگاه‌های مالیاتی و تامین اجتماعی و همچنین احیای واحدهای تعطیل و راکد و نیمه فعال در نظر گرفته شده است.

سیجانی تصریح کرد: توسعه واحدهای موجود از برنامه‌های ارزشمند دولت در سال ۱۴۰۱ بود که در این جهت در سال گذشته با رشد ۶۰ درصدی نسبت به گذشته بیش از ۲۰۰ واحد توسعه پیدا کرد که امسال نیز بدنبال ارتقای این موضوع هستیم و مطابق آن واحدهای موجود در استان تهران می‌توانند از طریق توسعه زمین و امکانات، تولیدات خود را افزایش دهند.

۲۱۵ واحد راکد در استان تهران احیا شد

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۱۵ واحد راکد در استان تهران را احیا کردیم، ادامه داد: در رابطه با واحدهای فعال صنعتی در سطح استان تهران ۹ هزار واحد فعال داریم، همچنین بخش زیادی از واحدهای فعال ما در قالب اصناف هستند و حدود ۸۷۰ واحد راکد نیز در سطح استان داریم که در جهت به صفر رساندن تعداد واحدهای راکد در برنامه امسال نیز احیای حدود ۲۳۰ واحد از این واحدها را در دستورکار داریم که این احیا به دو صورت انجام می‌شود؛ یکی از طریق خود متقاضی و سرمایه‌گذار جهت رفع موانعی از جمله مشکل مالیات یا نقدینگی و غیره و یا حمایت از سرمایه‌گذارهای دیگر جهت خرید و احیای آن به صورت تولید همان محصول پیشین یا محصولی جدید.

مدیرکل اداره صمت استان تهران بیان کرد: برنامه دیگری که در دستور کار داریم ایجاد واحدهای جدید از طریق حمایت از صنایع دانش‌بنیان و صنایع غذایی و پوشاک و غیره مبتنی بر تکنولوژی‌های روز جهت جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌باشد؛ بازگشت به تولید واحدهایی که از جانب بانک تملیک شده‌اند نیز یکی دیگر از اقدامات ما است که در این خصوص در سال گذشته ۴۰ واحد با واگذاری به خود سرمایه‌گذار یا شخص دیگری در قالب مزایده، به چرخه تولید بازگشتند.

سیجانی اظهار کرد: اتمام پروژه‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد بطور مثال واحدهایی که در مرحله نصب تجهیزات و غیره می‌باشند در دستور کار است که پیش‌بینی ما برای امسال اتمام حدود ۱۶۰ واحد از این واحدها است؛ در یازده ماه اخیر نیز حدود ۱۳۰ پروژه از آنها به مرحله اتمام رسیده است.

صدور مجوزهای زیست محیطی برای ۱۶۰ واحد 

وی گفت: یکی دیگر از برنامه‌های اداره صمت استان تهران بازسازی و نوسازی صنایع قدیمی موجود جهت بالا بردن سطح تولید و رقابت، بالا بردن کیفیت محصولات، کاهش هزینه‌های تولید و کاهش آلودگی زیست محیطی از طریق ارائه تسهیلات و مشوق‌ها می‌باشد که در سال گذشته برای حدود ۱۶۰ واحد مجوزهای لازم در این خصوص با مبلغ سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان صادر شده است.

مدیرکل اداره صمت استان تهران در رابطه با برنامه این نهاد جهت مشارکت مردم در بحث تولید که یکی دیگر از فرامین مقام معظم رهبری در بحث تولید می باشد، افزود: در این رابطه ما از این پس سرمایه‌گذاری دولتی در سطح استان تهران نخواهیم داشت و همه سرمایه‌گذاری ها توسط مردم و بخش خصوصی خواهدبود همچنین از برنامه‌های دیگری که در حال انجام هستند استفاده از توان فکری و هم‌افزایی انجمن‌ها و تشکل‌های مردمی همانند انجمن خانه صنعت و تشکل اتاق بازرگانی است که در این خصوص تابحال اتاق فکر تولید پوشاک، تولید قطعات خودرو و کفش و کالاهای مهم تشکیل شده‌اند.

سیجانی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌های ما ایجاد شهرک‌های غیردولتی و حمایت از اینگونه شهرک‌های موجود در کنار شهرک‌های دولتی است، چراکه معتقدیم این شهرک‌ها از شهرک‌های دولتی موثرتر هستند.

وی در ادامه در خصوص اقدامات اداره صمت استان تهران در رابطه با حمایت از تولید پوشاک ایرانی اسلامی، تاکید کرد: حمایت‌های ما اعم از تامین نقدینگی، معافیت‌های گمرکی و بخشودگی جرائم و مالیات بیشتر در رابطه با واحدهای صنفی و صنعتی خواهد بود که در راستای تولید پوشاک ایرانی‌اسلامی فعال می باشند و این مسئله به اتحادیه پوشاک اعلام شده است.

با واحدهای فعال در تولید پوشاک غیرمتعارف برخورد خواهد شد

مدیرکل اداره صمت استان تهران تصریح کرد: با واحدهایی که در تولید پوشاک غیرمتعارف فعال هستند برخورد خواهد شد و به اتحادیه سپرده‌ایم تا در تمدید مجوزهای لازم و ارائه خدمات با آن‌ها همکاری نشود و از تولیدات نامتعارف شدیدا جلوگیری شود که البته این موضوع بیشتر بصورت انگیزشی و جهت سوق پیدا کردن این تولیدکنندگان به سمت تولیدات متعارف ایرانی اسلامی خواهدبود.

سیجانی خاطرنشان کرد: همچنین در جهت بهبود وضعیت تولید و تسهیل آن تکالیفی را بر عهده نهادهای مختلف از جمله سازمان برق و آب و… قرار داده‌ایم که در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به آن ها ارائه می شود؛ بطور نمونه مطابق این دستورالعمل دستگاه ها مکلف اند زیر ساخت های لازم را برای شهرک‌هایی که کمبود زیرساخت دارند تامین نمایند و سازمان برنامه بودجه برای آنها اعتبارات لازم را قائل شود.

رشد ۳۰ درصدی شرکت‌های دانش بنیان

وی با اشاره به اینکه سال گذشته در بحث افزایش شرکت‌های دانش بنیان رشد ۳۰ درصدی داشته‌ایم و در آینده نیز روی این مسئله به عنوان اولویت اصلی تاکید داریم، بیان کرد: یکی از برنامه‌های دیگر ما قطب بندی شهرستان‌های استان تهران در حوزه تولید است تا بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در هر شهرستان تولید داشته باشیم؛ بعنوان مثال شهرقدس و قرچک در حوزه تولید  پوشاک، اسلام‌شهر در حوزه تولید کفش، ملارد در صنعت پلاستیک و شهریار در ظروف پلاستیکی و قطعات خودرو قابلیت رشد دارند.

مدیرکل اداره صمت استان در خصوص وضعیت صادرات استان تهران، گفت: در سال گذشته رشد بالای ۲۰ درصدی در حوزه صادرات داشتیم؛ صادرات ما به دو صورت صادرات گمرکات استان و صادرات تولیدات استان است که در صادرات گمرکات استان که ممکن است تولید استان تهران و استان‌های دیگر باشد بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات داشته‌ایم در صورتی که در سال گذشته این مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار بوده و در صادرات استان تهران (مبدا تولید) حدود ۹ میلیون دلار است.

سیجانی در پایان تاکید کرد: برای سال جاری نیز در نظر داریم با ایجاد مشوق‌ها و تسهیلات صادراتی، کمک به پذیرش و اعزام هیئت‌های تجاری، شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی و ثبت برندهای تجاری بین المللی شاهد افزایش میزان صادرات باشیم.

کد مطلب: 12869
Print This Post

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 


 

اعلام وصول پایگاه خبری