وزیر علوم،تحقیقات و فناوری:
وزارت علوم به دنبال حل مشکل پذیرش دانشجویان خارجی است
تاریخ انتشار : مرداد ۲۴, ۱۳۹۷ ۱:۳۸ ب.ظ
 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، از تلاش این وزارتخانه برای حل مشکلات پذیرش دانشجویان خارجی خبر داد و تاکید کرد: برای جذب بیشتر دانشجویان خارجی، باید شرایط دانشگاه‌های کشور به گونه فراهم شود تا قابل رقابت با دانشگاه‌های خارجی باشد.
 وزارت علوم به دنبال حل مشکل پذیرش دانشجویان خارجی است

به گزارش ندای وارنا؛روز چهارشنه روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، منصور غلامی در نشست شورای هماهنگی روسای مرکز روابط عمومی و اطلاع‌ رسانی دستگاه‌های اجرایی گفت: در حوزه ماموریت‌ های بین ‌المللی، دانشگاه‌های بزرگ در اولویت قرار گرفته اند تا برای پذیرش دانشجویان خارجی و انجام طرح ‌های تحقیقاتی مشترک با دانشگاه‌های مختلف جهان برنامه ریزی کنند.
به گفته وی، دانشگاه های کشور حدود ۴۵۰ پروژه تحقیقاتی را با دانشگاه‌های مختلف جهان در دست انجام دارند که به طور عمده نیز اعتباراتشان به طور مساوی تقسیم می‌شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: برای به کارگیری استادان ایرانی دانشگاه‌های خارج از کشور به عنوان رابط در طرح‌ های پژوهشی بین‌ المللی تلاش می شود که خوشبختانه از این حیث نتایج خوبی هم حاصل شده است؛ چرا که این استادان به دلیل علاقه ‌ای که به وطن شان دارند از دقت و ضمانت اجرایی بیشتری در انجام کارها بهره می ‌گیرند.
وی درباره رفت و آمد نخبگان علمی هم اظهار داشت: در سال ۹۶ بیش از دوهزار و ۳۰۰ رفت و آمد به منظور شرکت در نشست‌های علمی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی در کشور انجام شد که بخش قابل توجهی از این تعداد را نخبگان علمی کشورمان شامل می شدند.
غلامی در زمینه ارتباط دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با صنعت هم گفت: در زمان حاضر نقدهایی در باره اینکه نیروهای دانش آموخته آموزش عالی در صنعت مورد استفاده قرار نمی گیرند، مطرح می‌شود، اما ذکر دو نکته در این خصوص ضروری است، اینکه کدام دستگاه تاکنون در خصوص نیروی مورد نیاز خود به وزارت علوم درخواست داشته و پاسخی دریافت نکرده است؟ نکته دیگر این است که صنعت کدام فراخوان را ارایه کرده اما دانشجویان ما در آن رد شده‌اند یا به دلایلی مانند نداشتن علم کافی از کار اخراج شده ‌اند؟
وی گفت: متاسفانه هیچ دلیل واضح و محکمی برای نقدهای مربوط به ارتباط آموزش عالی و صنعت وجود ندارد و به طور صرف برخی از جملات بدون هیچ اساسی نقل می‌شوند.
غلامی افزود:مشکل دیگر این که دانشجویان با مطالب جدید آموزش می‌بینند اما به دلیل اینکه صنعت ما به روز نیست هنگام استفاده از علمشان دچار چالش می‌شوند، بنابراین نباید دانشجویان را با عبارات و نقدهای نامناسب سرخورده کنیم، بلکه لازم است به آنها اعتماد به نفس و امیدواری داده شود تا بتوانند در آینده مسوولیت‌های اجرایی را بر عهده بگیرند.
وی به اجرای طرح مهارت ‌افزایی دانشجویان از سوی وزارت علوم هم اشاره و اظهار کرد: این طرح از سال گذشته با هدف آشنایی دانشجویان با مشاغل مرتبط با رشته خود در دانشگاه‌ها اجرایی شده که مورد استقبال قرار گرفته و امید است با اجرای این طرح سرخوردگی‌ها و مشکلات مرتبط با دانشجویان کاهش یابد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به دلایل مختلف نبود ارتباط صنعت با آموزش عالی اشاره کرد و گفت: تاکنون پیش نیامده که صنعت به سمت دانش آموختگان دانشگاهی برود و از آنها تقاضای کار کند.
وی درباره دلایل این مساله توضیح داد: صنعت ما از رونق کافی برخوردار بوده و به نیروهای جدید نیازی ندارد یا به طور کلی درآمد و رمقی برای جذب نیرو ندارد، بنابراین تصمیم گرفتیم تا به سمت صنعت پیش قدم شویم و در همین چارچوب نیز با وزارت خانه های جهاد کشاورزی، دفاع و صنعت و معدن و تجارت رایزنی‌هایی انجام و راه‌حل‌های خوبی برای برخی از چالش‌ها حاصل شد.
غلامی گفت: امسال با سازمان حفاظت محیط زیست نیز پروژه‌ای مطرح شد که چند دانشگاه بزرگ کشور از این قرارداد حمایت کردند و در زمان حاضر این پروژه در مرحله نهایی قرار دارد و اگر پشتوانه مالی آن تامین شود حرکت بزرگی در زمینه مقابله با ریزگردها، خشکی تالاب‌ها و آلودگی‌های محیط زیست، رقم خواهد خورد.
وی به انجام طرح سربازی دانش آموختگان دانشگاهی در بخش صنعت هم اشاره کرد و افزود: این طرح نیز در دستور کار قرار گرفته و مورد استقبال وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز واقع شده است. علاوه بر آن بحث کارآموزی دانشجویان در صنعت نیز پیگیری می ‌شود.
وزیر علوم گفت: هم‌افزایی روابط عمومی‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی اقدام بسیار خوبی است و می‌تواند به پیشبرد و ارتقای عملکردها و فعالیت‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی و بازتاب دقیق دستاوردها و خدمات آنها برای مردم کمک کند.
غلامی گفت: وزارت علوم، خانه تمام مجموعه‌ها، دستگاه ها و نهادهایی است که روزی مدیران و کارکنان آنها مقطعی از دوران تحصیل خود را در دانشگاه‌ها سپری کرده‌اند.
وی افزود: امید می رود هماهنگی‌های انجام شده بین روابط عمومی‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی بتواند آماده‌باش ستادی را در حوزه‌های خبری ایجاد کند تا با اقدام به موقع، پاسخ مناسب در خصوص فعالیت ها و عملکردهای مختلف در اختیار مردم قرار گیرد.
غلامی خاطرنشان کرد: در بسیاری از مواقع سوالاتی در خصوص یک دستگاه اجرایی در جامعه شکل می‌ گیرد که پاسخ آن در سازمان یا دستگاه اجرایی دیگر است بنابراین در این صورت اهمیت وجود ارتباط، تعامل و هم افزایی بین مراکز اطلاع‌رسانی دستگاه‌های مختلف به منظور دریافت پاسخ مناسب بیش از پیش مشخص می شود.
وزیر علوم افزود: بسیار پیش آمده که در شرایط کنونی به دلیل گستردگی سیستم‌های اطلاع‌رسانی و وجود شبکه‌های مجازی مختلف با یورش‌های خبری مواجه شویم که متاسفانه این اتفاقات مردم را در یک بلاتکلیفی نسبت به پذیرش یا رد آن اخبار قرار می‌دهد.
وی با اشاره به اهمیت سرعت و دقت در اطلاع‌رسانی اخبار در شرایط فعلی اظهار کرد: رسانه‌هایی در کشور وجود دارند که سمت و سوی خاصی را در انتشار اخبار دنبال می‌‌کنند بر همین اساس باید تلاش تا انعکاس اخبار به صورت درست و دقیق و با ماهیت حقیقی خود در جامعه منتشر شود.
غلامی خاطر نشان کرد: مجموعه وزارت علوم یک خانواده گسترده و فراگیر است. وجود تعداد زیادی از دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مراکز مختلف پژوهشی که به طور عمده به عنوان مراکز مستقل عمل می‌کنند؛ هرچند که تابع ضوابط متمرکز هستند اما در امور روزمره‌، مدیران خودشان تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در زمان حاضر تلاش ما این است تا برنامه‌هایی را که مرتبط با وزارت علوم است و جزو وظایف و ماموریت های آن محسوب می‌شود، به طور دقیق اطلاع‌رسانی کنیم.
وی یکی از برنامه‌های مهم وزارت علوم، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ساماندهی آموزش عالی عنوان کرد و گفت: این ساماندهی با چالش‌های زیادی روبرو بوده و لازم است مجموعه آموزش عالی در راستای خاصی هدایت و برای آنها ماموریت تعیین شود.
غلامی با اشاره به اینکه ‘بیش از دوسال است که این موضوع در دست بررسی است و اکنون مباحث اجرایی مثل دروس، رشته‌ها و برنامه‌های دوره‌های مختلف به داخل ستاد رسیده و تا حدودی مورد بازنگری نیز قرار گرفته است’، افزود: تنظیم و ساماندهی در پذیرش دانشجو بویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی انجام شده و در بخش سازمان‌ها و دستگاه‌های آموزشی و پژوهشی نیز وارد مرحله‌ای شده‌ایم که ماموریت‌ها تعریف شده و در آینده‌ای نزدیک به سمت و سوی اجرایی شدن پیش خواهد رفت.
وی تصریح کرد: در ماموریت‌ها تاکیدی بر تعطیلی مرکز خاصی وجود ندارد بلکه این تاکید روی تعریف ماموریت‌ها در زمینه‌های پژوهشی و آموزش در تخصص‌های خاص و مورد نیاز منطقه است‌.
در ادامه این نشست که با حضور علیرضا معزی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت و روسای مراکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دستگاه های مختلف اجرایی کشور برگزار شد، راهکارهای تقویت ارتباط و تعامل بهتر و گسترده تر وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی با جامعه و مردم برای اطلاع رسانی درست، صادقانه، شفاف و دقیق دستاوردها و خدمات دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

منبع : اعلام

انتهای پیام /*

کد مطلب: 3001
Print This Post

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 


 

اعلام وصول پایگاه خبری