به گزارش ندای وارنا؛ بندر خشک آپرین در اسلامشهر بالاخره کار خود را آغاز کرد و در این راه نباید هماهنگی بین بخشی و دستور مستقیم رئیس جمهور به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور را نادیده گرفت؛ در واقع می توان گفت در صحنه بودن مقامات اجرایی ، بازدیدهای میدانی و احصای گره ها موجود می تواند مشکلات زیادی را حل کند.
البته از یادنبریم که افتتاح بسیاری از طرح های نیمه کاره در کشور منوط به هماهنگی های بین بخشی است و نه صرفا تامین بودجه و اعتبار، از این رو می توان افتتاح بندر خشک آپرین با دستور مستقیم رئیس جمهور را امری مهم تلقی کرد.
بندر خشک، بندری چند منظوره است که به طور مستقیم توسط جاده یا راه آهن به بندر دریایی وصل می شود؛ در واقع بندر خشک مرکزی برای دپو و انتقال کالاها به مقاصد دیگر است.
این تعریف اولیه بندر خشک است، بندری که مدت ها مسئولان قول آن را داده بودند اما خبری از افتتاح نبود؛ حالا این بندر خشک افتتاح شده و با راه اندازی رسمی آن بیش از ۶۰ درصد از کالاهای ورودی کشور را دریافت و به صاحبان کالا تحویل داده می شود.
از سوی دیگر کاهش حمل و نقل جادهای و تصادفات، آلودگی هوا، سوخت و افزایش سرعت انتقال کالا از مزایای بندر خشک آپرین اعلام شده است و نباید از یاد برد که با بهره برداری از بندر خشک آپرین بیش از پنج هزار فرصت شغلی ایجاد و گام بلندی در راستای تحقق جهش تولید و تسریع در عملیات ترخیص و ورود کالا به کشور برداشته شد.
در واقع با فعالیت این مرکز بزرگ لجستیک در اطراف کلانشهر تهران به عنوان محل تقاطع خطوط ریلی شمال – جنوب و شرق – غرب، صاحبان کالاها از حمل کالاهای خود از بندر شهیدرجایی و سایر بنادر جنوبی ایران به این بندر بیش از پیش استقبال می کنند.
رئیس جمهور گره از مشکلات آپرین باز کرد
افتتاح رسمی بندر خشک آپرین همانطور که گفته شد مدت ها در کشاکش مشکلات درون دستگاهی بود؛ سوم آذر امسال اما رئیس جمهور سفری نیم روزه به اسلامشهر داشت و در خصوص افتتاح بندر خشک آپرین به مسئولان ۲ ماه وقت داد.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اداری اسلامشهر خطاب به مسئولان گفت: مسئولان بنشینند و مسائل مربوط به بندر خشک آپرین را حل کنند، به نظر من تا حداکثر ظرف ۲ ماه این بندر راهاندازی شود.
وی اضافه کرد: باید ظرف ۱۰ روز گمرکات در منطقه مستقر شود که این کار امکانپذیر هم هست.
از سوی دیگر معاون اجرایی رئیس جمهور در همان جلسه گفت: بندر خشک آپرین در حقیقت بزرگترین بندر خشک خاورمیانه است که عملیات اجرایی آن تقریباً به صورت ۱۰۰ درصد به پایان رسیده است.
به گفته محسن منصوری بندر خشک آپرین اگر فعال شود برای بیش از ۵ هزار نفر اشتغال ایجاد میکند قابلیت افزایش و ارتقا به ۲۰ هزار شغل را نیز در فازها و گامهای بعدی دارد و از یاد نبریم که ظرفیت استقرار بیش از ۴۰۰ هزار کانتینر دارد.
منصوری خاطرنشان کرد: فعال شدن بندر منوط به استقرار کامل گمرک است؛ گمرک در بندر خشک آپرین مستقر شده و به صورت ساعتی خدمت ارائه میکند اما نیاز است گمرک ظرف مدت یک ماه با اختصاص یک کد مستقل گمرگی ساختار خود را در آنجا مستقر کند که در این صورت دیگر هیچ کاستیای برای این فعال شدن این پروژه وجود ندارد.
بعد از آن بود که محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و دارائی و رئیس کل گمرک کشور با همراهی مهدی شریفیان نماینده اسلامشهر مجلس شورای اسلامی و حسین حبیبی فرماندار اسلامشهر از آخرین روند آماده سازی بندر خشک آپرین بازدید کرد.
او در این باره به خبرنگاران گفت: محدوده گمرکی در زمینی به مساحت ۳۵ هکتار با همه امکانات اعم از ساختمان اداری و لجستیک مورد نیاز در حال آماده سازی است و همه رویه های گمرکی شامل صادرات، واردات و ترانزیت کالا در بندر خشک آپرین انجام خواهد شد.
به گفته رضوانی فر، با توجه با نقطه اتصالی این بندر خشک با شبکه ریلی کشور و فضایی که برای سرمایه گذاری های آتی پیش بینی شده، به نظر می رسد در دو سال آینده این مجموعه یکی از پرتراکم ترین انبارها و مبادی ورودی و خروجی کالا در گمرکات کشور خواهد بود.
معاون وزیر اقتصاد و دارائی و رئیس کل گمرک کشور با بیان اینکه ارائه خدمات به صورت موردی در این مرکز لجستیک آغاز شده است، افزود: در تلاش هستیم تا بندر خشک آپرین در دهه مبارک فجر به بهره برداری برسد.
البته این وعده هم محقق نشد ولی ۱۵ اسفند امسال مهرداد بذرپاش به اسلامشهر رفت و نهایتا آپرین که فعالیت در آن به صورت نسبی و غیررسمی آغاز شده بود را افتتاح کرد.
تسهیل تجارت هدف از احداث بنادر خشک در کشور
وزیر راه و شهرسازی در آئین افتتاح نخستین بندرخشک کشور اظهار داشت: بندر خشک به عنوان یک مفهوم متفاوت از بندر دریایی است؛ تجارت را تسهیل، حجم حمل و نقل و مصرف سوخت را کاهش و حجم دپوی کالا در بندر دریایی را به حداقل می رساند؛ توسعه این بنادر خشک در دستور کار ما و در استان های مختلف و بزرگ در حال اجرا است.
این مسئول اضافه کرد: هدف از احداث بنادر خشک تسهیل تجارت برای فعالان این عرصه چه واردکنندگان و تولیدکنندگان است؛ بندرخشک برای حذف قوانین بعضا زائد نقش کلیدی دارد، زیرا نزدیکترین مکان به مقصدهای تولیدی ما است.
بذرپاش ادامه داد: استان تهران مهم است چرا که در کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب ما قرار دارد و توسعه های شمال به جنوب و از آستارا به باکو و روسیه یکی از جریان های راهبردی و کریدور های ما و از سرخس و مشهد تا تهران و غرب برای ما مهم و راهبردی است.
وی خاطرنشان کرد: توسعه کریدورهای شمال به جنوب و شرق به غرب برای دولت مردمی مهم است و شرکای داخلی و خارجی را برای سرمایه گذاری در این امر دعوت کردیم، چون توسعه این موضوع به افزایش ثروت ملی می انجامد.
رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران هم در این آئین گفت: با اقدامات انجام گرفته در زمینه تسهیلگری و بهبود فرآیندها و رویههای گمرکی، زمان انجام تشریفات گمرکی به طور متوسط در ۴ ساعت انجام میشود.
اسلامشهر با بیش از ۶۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غرب تهران واقع شده است.
اعلام وصول پایگاه خبری