به گزارش ندای وارنا؛ همزمان با ایام هفته جهاد کشاورزی ، آیین افتتاح اولین گلخانه تولید بلوبری (ذغال اخته آبی) با ظرفیت تولید سالانه ۲ تن در شهرستان پاکدشت با حضور سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی،امام جمعه شهرستان،فرماندار پاکدشت،نماینده مردم در مجلس، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان،بخشدار مرکزی و سایر مسئولان در مجتمع گلخانه ای گلفام برگزار شد.
این پروژه در مساحتی حدود ۴۷۵۰ مترمربع با سرمایه ای در حدود ۷۰ میلیارد ریال در راستای افزایش بهره وری، نوآوری و جلوگیری از خروج ارز به بهره برداری رسید.
فاضل کارخانه در این افتتاحیه با اشاره به قدمت تولید گل و گیاه در پاکدشت اظهار داشت: قدمت گلکاری در پاکدشت ۸۴ سال است، بطوریکه آقای زعیم در سال ۱۳۱۹ گلکاری داشته است.
وی افزود: نخستین بار کشت آنتوریوم در کشور توسط آقایان زعیم و خادم در سال ۱۳۵۶ صورت گرفته است. همچنین نخستین روش کشت هیدروپونیک توسط آقایان زعیم و خادم در سال ۱۳۶۱ انجام شده است.
فرماندار پاکدشت تصریح کرد: شهرستان پاکدشت با سطح ۱۰۶۸ هکتار(۸۶ درصد سطح استان) و تولید یک میلیارد و ۲۵۵ میلیون شاخه (۹۰ درصد تولید استان) می باشد و همچنین سطح گل و گیاه زینتی شهرستان ۱۳۹ هکتار و تولید ۵۸ میلیون گلدان می باشد. پاکدشت هم از نظر سطح و هم از نظر تولید گل و گیاه در استان تهران رتبه ۱ را به خود اختصاص داده است.
وی یادآورشد: در این شهرستان بیش از ۱۰۰ رقم از انواع گل و گیاهان زینتی(گل های شاخه بریده،گیاهان آپارتمانی گلدار، برگساره ای، درختچه ای)تولید می شود، از انواع آنها شامل: آنتوریوم ، آلسترومریا ، ژربرا، میخک ، داودی، رز، لیسیانتوس ، ارکیده ، لیلیوم ، گلایل ، مریم ،شمعدانی ، امپنشن ، بگونیا ،کوکب ، سنبل ، لاله ، ورزیا ، بنت القنسول ، سیکلامن ، فوشیا ، استئوسپرمم ، کالانکوئه ، شیپوری گلدانی ، ارکیده ، آنتوریوم و ژربرا گلدانی ، سانسوریا ، زامیفولیا ، دیفن باخیا ، شفلرا ، برگ بیدی ، قاشقی ، آگلونما ، کاج مطبق ، انواع بنجامین ، کاکتوس ، آهار ، پاپیتال و غیره کشت می شود که گل و گیاه زینتی در شهرستان توسط ۲۰۹۳ نفر تولیدکننده و بهره بردار کشت و روانه بازار می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه برنامه های خود به گلخانه گل رز مینیاتوری در شهرک گلفام رفته و با تولید کنندگان آن دیدار و گفتگو کرد.
وی همچنین در ادامه افتتاحیه های هفته جهاد به شهرستان پیشوا می رود و نخستین گلخانه سبزی و صیفی تیجانی را افتتاح می کند.
شهرستان پاکدشت پایتخت گل و گیاه کشور با بیش از ۴۵۰ هزار نفر جمعیت در محور ترانزیتی بزرگراه امام رضا (ع) در جنوبشرق تهران واقع شده است.
یکی از بزرگترین گلخانههای تولید سبزی و صیفی پیشوا افتتاح شد
فرماندار شهرستان پیشوا در حاشیه مراسم افتتاح این گلخانه که روز شنبه برگزار شد اظهار داشت: شهرستان پیشوا، یکی از مهمترین قطبهای تولید محصولات سبزی و صیفی کشور به حساب میرود که ۱۰ درصد از کل گلخانههای کشور در آن واقع شده است.
ابراهیم تاجیک نوری افزود: این شهرستان با دارا بودن بیش از یکهزار و ۴۰۰ هکتار گلخانه، ۳۰ درصد از گلخانههای استان تهران را در خود جای داده و علاوه بر تأمین نیاز بازارهای داخلی، محصولات تولید شده را به سایر کشورهای جهان صادر میکند.
وی تصریح کرد: پیشوا علاوه بر تولید محصولات سبزی و صیفی، در تولید و صادرات گل و گیاه گلدانی و شاخه بریده نیز از مناطق سرآمد استان تهران به حساب میرود.
وی گفت: به غیر از محصولات زراعی، پیشوا با دارا بودن یک هزار واحد دامی، سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، فرآوردههای پروتئینی و لبنی نیز تولید و وارد بازار مصرف میکند.
تاجیک نوری در خصوص مشخصات گلخانه افتتاح شده در شهرستان پیشوا اظهار داشت: این گلخانه ظرفیت تولید سالانه ۶۵۰ تن فلفل کاپی، بادمجان و خیار دارد و برای ده ها نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد کرده است.
فرماندار پیشوا افزود: این گلخانه با اعتباری بالغ بر ۱۷۰ میلیارد ریال شامل ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی و ۵۰ میلیارد ریال آورده مجری احداث شده است.
۲۱ تا ۲۷ خرداد هفته جهاد کشاورزی نامگذاری شده است.
پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
اعلام وصول پایگاه خبری