به گزارش ندای وارنا؛ نادره افشارها رئیس اداره بهزیستی شهرستان پاکدشت روز سه شنبه در مراسم افتتاح چهارمین مرکز مثبت زندگی با کد ۲۱۵۰۴ ، اظهار داشت: بهزیستی یکی از سازمانهای خدمت رسان است که در سالهای اخیر تلاش داشته بخشی از این خدمات را به بخش غیردولتی واگذار کند که مراکز مثبت زندگی هم جز همین مراکز هستند.
مراکز مثبت زندگی بر پایه بند چهار ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تشکیل شده است. مراکز مثبت زندگی، مراکز جامع خدمات بهزیستی کشور هستند. آنها مراکزی برپایه خدمات الکترونیک هستند که خدمات سازمان بهزیستی را در محلات به مددجویان، مراجعین و متقاضیان درخواست ارائه می کنند.
گسترش مراکز مثبت زندگی براساس فراخوان خواهد بود و متقاضیان باید براساس آییننامه شرایطی مانند رشته مرتبط داشته باشند و بتوانند فضای لازم را تامین کنند. هم نیروی انسانی شاغل در مراکز مثبت و هم صاحبان امتیاز و هم مدیران مسئول مراکز باید شرایط ویژهای داشته باشند.
افشارها با اشاره به خدمات بهزیستی به مددجویان بیان کرد: در این مراکز چندین نیرو حرفهای و متخصص با رشته تحصیلی مرتبط مشغول به کار میشوند و با واگذاری پروندهها تمام خدماتی که این مراکز ارائه میدهند در بستر الکترونیک به مردم و جامعه هدف می باشد.
وی خاطرنشان کرد: مراکز مثبت زندگی مجموعه کوچک شده بهزیستی در محلهها هستند که به ازای هر ۴۵۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی برای هر محل یک مرکز در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا، مراکز مثبت زندگی، مراکز جامع خدمات بهزیستی کشور هستند که خدماتی مانند ثبت درخواست تشکیل پرونده ارائه میدهند و قرار است خدمات اجتماعی که دولت ارائه میدهد، از طریق این درگاه انجام شود.
اگر بخواهیم تعریف دیگری از مراکز مثبت زندگی ارائه دهیم، این است که با تشکیل مراکز خدمات مثبت زندگی که از افتخارات بهزیستی و نظام جمهوری اسلامی است، بزرگترین شبکه خدمات اجتماعی خاورمیانه تشکیل شد و ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی در کشور داریم که خدمات اجتماعی را ارائه می دهند.
طبق دستورالعمل مراکز مثبت زندگی، این مراکز شامل ثبت درخواست فرزندخواندگی و تشکیل پرونده اولیه، ثبت درخواست / تشکیل پرونده و پاسخگویی به مراجعین، مصاحبه اولیه، اخذ و بررسی مدارک، بازدید منزل، تحلیل، تشخیص و تعیین اولویتهای نیاز مددجو و ارائه پیشنهاد برنامه کمکی، ارجاع درخواست های جامعه هدف اعم از مالی (مستمر / غیر مستمر) و معرفی نامه، پیگیری امور مددکاری خانوار، ارجاع به مراکز سطح بالاتر و سایر دستگاهها، نیازسنجی و داشته سنجی محلی، شناسایی داوطلبین، خیرین و معتمدین محلی و حمایت طلبی، شناسایی، بررسی و تحلیل وضعیت اجتماعی محله، تسهیل گری و تشکیل تیم محله / CBO و اقدامات اجتماع محور، شناسایی فعال جامعه هدف، ارائه آموزشهای تشکیل و تحکیم خانواده، آموزشهای مهارتهای زندگی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، آگاه سازی برای پیشگیری از معلولیتها، غربالگری سطح یک پیشگیری از معلولیتها، ارجاع و پیگیری شامل: غربالگری بینایی، شنوایی، اختلالات ژنتیک، اوتیسم، انجام استعلامات و پیگیریهای مورد نیاز جهت صدور و تمدید موافقت اصولی، پروانه تاسیس، پروانه فعالیت، پروانه مسئول فنی مراکز و موسسات غیر دولتی مندرج در بندهای سیزده گانه ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، طلاع رسانی و معرفی خدمات سازمان، همکاری در اجرای طرحها و برنامههای جدید سازمان و جلب مشارکتهای مردمی اعم از نقدی و غیر نقدی را به جامعه هدف ارائه میکنند.
شهرستان پاکدشت پایتخت گل و گیاه ایران با بیش از ۴۵۰ هزار نفر جمعیت در محور ترانزیتی بزرگراه امام رضا(ع) در جنوب شرق استان تهران واقع شده است.
اعلام وصول پایگاه خبری