به گزارش ندای وارنا؛ محمد صیدلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت ۴۶ هزار معلم در مدارس شهرستانهای استان تهران اظهارداشت: امسال حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر بازنشسته میشوند و همچنین سال گذشته ۲ هزار نفر قرار بود بازنشسته شوند که به دلیل کمبود نیرو با درخواست آنان موافقت نکردیم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته به دلیل کمبود معلم، ۸ هزار فرهنگی شاغل در ازای ۲۰۰ هزار حقالتدریس و اضافه کار طی هفته کلاس های درس را اداره کردند، گفت: در حال حاضر هفت ماه حق التدریس این معلمان (ساعتی ۱۵ تا ۳۰هزار تومان) پرداخت نشده است و انگیزه زیادی وجود ندارد که آنان امسال هم اضافه کار بگیرند.
صیدلو افزود: مدارس براساس ساختار میتوانند یک مدیر، ۲ معاون، یک دفتردار داشته باشد که سال گذشته برای جبران کمبود نیرو و خالی نماندن کلاس های درس، بیش از ۲ هزار معاون، مربی پرورشی و نیروهای اداری را به مدارس ندادیم و این افراد در کلاسهای درس حضور پیدا کردند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، تامین درخواستها و نیازهای نیروی انسانی ساکن در شهر تهران و شاغل در شهرستانهای استان را از دیگر مشکلات این نهاد عنوان کرد و گفت: این نهاد به عنوان تنها اداره کل در کشور، ۱۰ میلیارد تومان برای بهره مندی از نیروهای ساکن در پایتخت هزینه میکند که با توجه به کمبود اعتبار این موضوع مشکلاتی را ایجاد میکند.
وی اظهارداشت: علاوه بر این نیروهای شاغل در شهرستانهای استان تهران و ساکن در پایتخت علاقهمندند که در شهر محل سکونت خود باشند که امسال ۵ هزار نفر درخواست انتقال داشتند و این در نگاه اولیه یعنی ۵ هزار معلم ناراضی از محل اشتغال که این موضوع به آموزش و پرورش با کیفیت آسیب میزند.
صیدلو بیان کرد: اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران برای ایجاد شرایط عادی در مدارس نیازمند ۱۴هزار معلم است و دغدغه امروز من، این است که برای اول مهرماه، احتمال اینکه کلاس خالی بدون معلم داشته باشیم زیاد است و این موضوع میتواند به بحران تبدیل شود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران افزود: این نهاد برای جبران کمبود نیرو به تنهایی نمیتواند اقدامی انجام دهد، برای جذب نیرو، نیازمند مجوزهایی است و وزارت آموزش و پرورش باید پیگیر این موضوع باشد، مذاکرات و مکاتباتی با استاندار انجام شده تا موضوع به معاون اول رئیس جمهوری منتقل شود.
وی با اشاره به تناسب نداشتن ورودی و خروجی نیرو در آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفت: با توجه به این موضوع، برای جبران کمبود نیرو نمیتوان بر اساس نیروهای موجود برنامه ریزی کرد، براین اساس پیشنهاد میشود که وزارت آموزش و پرورش مجوز جذب حقالتدریس آزاد را به شهرستانها بدهد و یا ما بتوانیم مدارس خرید خدمات را واگذار کنیم؛ برخی از مدارس دولتی را به بخش خصوصی اجاره بدهیم که خودشان معلم تامین کنند.
میانگین تراکم ۳۲ نفری دانش آموزان در کلاسهای درس
صیدلو با اشاره به تحصیل یک میلیون و ۱۵۷۰ دانش آموز در ۴هزار و ۸۰۰ واحد آموزشی شهرستانهای استان تهران اظهارداشت: امسال ۳۰هزار دانش آموز جدید اضافه میشوند که به معنای نیاز به یکهزار کلاس درس جدید و یکهزار معلم جدید است.
وی میانگین تراکم دانش آموزان در کلاسهای درس در کشور را ۲۴ نفر عنوان کرد و گفت: این میانگین در شهرستانهای استان تهران ۳۲ نفر است حتی کلاسهای ۴۵ نفری هم وجود دارد که به صورت ظاهری میتوان آموزش و پرورش را جاری کرد اما برای داشتن کیفیت باید استانداردهای آموزشی لحاظ شود و متاسفانه برخی از امکانات حداقلی که به طور میانگین در تمامی استانها وجود دارد، شهرستانهای استان تهران از آن بیبهره است و زیر سایه سنگین پایتخت، این محرومیتها دیده نمیشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران افزود: مدارس سه شیفت در شهرستانهای استان وجود ندارد اما مدارس دو شیفتی وجود دارد که تراکم دانش آموز در آنها زیاد است، شهر قدس متراکم ترین شهرستان آموزش و پرورش کشور است و همچنین شهرستان شهریار که بیش از ۱۶۰ هزار دانشآموز دارد.
صیدلو درباره وضعیت مدارس شهرستانهای استان تهران در مقایسه با پایتخت بیان کرد: مدارس غیردولتی این شهرستان در جذب نیرو هیچ محدودیتی ندارند، در صورتی که ۴۶هزار معلم باید حدود ۸۵۰ هزار دانش آموز دولتی را تعلیم و تربیت کنند، در حالی که در پایتخت، ۵۴ هزار معلم همین تعداد دانش آموز را تعلیم می دهند، شرایط شهرستانها خیلی وخیم تر از پایتخت است.
تحصیل ۱۱۲ هزار دانش آموز اتباع
وی با بیان اینکه از ۴۷۰ هزار دانش آموز اتباع خارجی، ۱۱۲ هزار نفر در شهرستانهای استان تهران تحصیل میکنند، اظهارداشت: بیشتر این دانش آموزان تبعه افغان و عمدتا در جوادآباد ورامین، شهریار و شهرری هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران افزود: تا سال ۹۳، مبلغ ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان برای تحصیل این دانش آموزان اخذ میشد که بنا بر فرمایش رهبر معظم انقلاب برای تحصیل رایگان دانش آموزان اتباع خارجی، از سال ۹۳ به بعد این مبلغ حذف شد.
تجاری سازی بخشی از مدارس برای تامین بودجه
صیدلو درباره تامین بودجه برای هزینههای جاری مدارس شهرستانهای استان تهران با توجه به کمبود اعتبار بیان کرد: از دو سه سال گذشته تصمیم گرفتیم که به خود متکی باشیم و از مناطق درخواست کردیم که از بعضی از ظرفیتهای قانونی استفاده کنند به عنوان مثال برای تامین بودجه بخشی از فضای مدارس تجاری سازی شده که این موضوع برای تامین هزینههای جاری موجب شرمندگی من مدیرکل است.
وی افزود: این ظرفیتها، ظرفیتهای قانونی است که در برنامه ششم هم پیش بینی شده است و مناطق آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران تلاش میکنند با مذاکره با نهادهایی از جمله شهرداری، بخشداری و فرمانداری این روند را اجرایی کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران اظهارداشت: در مدارس غیردولتی شهرستانهای استان در مقایسه با پایتخت، صندلی خالی وجود دارد یعنی فردی مدرسه غیردولتی دارد اما دانشآموزان متقاضی تحصیل در این مدرسه نیستند که در قالب خرید خدمات زمینه تحصیل دانشآموزن مدرسه دولتی را در این مدرسه غیردولتی فراهم و به ازای هر دانش آموز، ۵۰۰ هزار تومان به موسس پرداخت میکنیم که با این اقدام ضمن تعطیلنشدن مدرسه غیردولتی تراکم دانشآموزان در مدارس دولتی کاهش پیدا میکند.
فرسودگی ۳۰ درصد مدارس
صیدلو با اشاره به اینکه ۳۰درصد مدارس شهرستان های استان نیازمند بازسازی و نوسازی است، گفت: اگر خیران نبودند، وضعیت وخیم بود، تمام مدارس در شهرستان های استان تهران توسط خیران ساخته شده است، یعنی منابع دولتی اگر قرار بود تنها منبعی باشند که ازآن طریق ما به فکر این بودیم که مشکل فضایمان را حل شود، حتما الان با ۳۰ درصد، منهای تمام مدارسمان با بحران مواجه بودیم.
به گزارش ایرنا، آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران شامل فیروزکوه، دماوند، رودهن، پردیس، شهرری(ری یک و ۲)، پاکدشت، پیشوا، ورامین، قرچک، کهریزک، فشافویه، چهاردانگه، جوادآباد، اسلامشهر، رباط کریم، شهریار، ملارد، شهر قدس، بهارستان(یک و۲) است.
اعلام وصول پایگاه خبری